Allianz: Στρατηγικός πυλώνας ανάπτυξης τα Unit Linked

13 Δεκεμβρίου 2019

Την εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία που έχει ο όμιλος Allianz ανέφερε η διευθύνουσα σύμβουλος της Allianz Ελλάδας κα. Φιλίππα Μιχάλη σε συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση του νέου αποταμιευτικού-επενδυτικού προϊόντος Target4Life.

του Νίκου Σακελλαρίου

«Αναμένουμε θετικές εξελίξεις και στην οικονομία και στην ασφαλιστική αγορά λόγω της επικείμενης ασφαλιστικής μεταρρύθμισης και της άρσης των capital controls» ανέφερε η κα Μιχάλη. Τόνισε ότι η ασφαλιστική αγορά αλλάζει και επεσήμανε ότι τα προϊόντα unit linked θα αποτελέσουν στρατηγικό πυλώνα ανάπτυξης της εταιρείας τα επόμενα χρόνια. Ο εμπορικός διευθυντής κ. Μαλαχίας που έκανε και την παρουσίαση του προϊόντος επεσήμανε το περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων ωθεί πολλούς ασφαλισμένους να αναζητήσουν εναλλακτικές επενδυτικές επιλογές που θα προσφέρουν υψηλές αποδόσεις. «Oι πελάτες θέλουν καινοτόμα προϊόντα και η Allianz έχει την τεχνογνωσία να τους προσφέρει τέτοια προϊόντα και μακροχρόνιο προγραμματισμό».

Η κα Φιλίππα αναφέρθηκε στην εμπιστοσύνη που δίνει ο Όμιλος της Allianz στην ελληνική θυγατρική της  αναγνωρίζοντας τις ευκαιρίες που δημιουργούνται στην ελληνική ασφαλιστική αγορά.

Παρών στη παρουσίαση του Target4Life ήταν και ο κ. Gino Fassina, Επικεφαλής του Market Management της Allianz Global Life. Ο κ. Fassina παρουσίασε το προφίλ και τις δραστηριότητες της εταιρείας, αναφέροντας τους τομείς που καλύπτουν τα προϊόντα της και αναπτύσσοντας τους λόγους, μακροοικονομικούς και στρατηγικούς, για τους οποίους η Ελλάδα προστέθηκε στην ομάδα των χωρών που διαθέτουν το Target4Life, ξεκινώντας έτσι, μια μακροπρόθεσμη στρατηγική συνεργασία με την Allianz Ελλάδος.

Αναφερόμενος στη φιλοσοφία του προϊόντος, το οποίο σχεδιάζεται στην Ιρλανδία, τόνισε μεταξύ άλλων ότι είναι φτιαγμένο ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες που δημιουργούν οι σύγχρονες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες, παρέχει εξατομίκευση και ευελιξία και σχεδιάζεται με βάση τους προσωπικούς στόχους του πελάτη.

Η Allianz Global Investors διαχειρίζεται περισσότερα από 505 δισεκατομμύρια ευρώ, με παρουσία στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε 23 χώρες σε Ευρώπη και Ασία και περισσότερα από 125 χρόνια εμπειρίας στο Wealth Management.

Tι είναι το Target4Life

O εμπορικός διευθυντής της Allianz κ. Μαλαχίας αναλύοντας το Target4Life, εξήγησε ότι είναι ένα προϊόν Unit Linked νέας γενιάς , περιέχει δηλαδή επένδυση κεφαλαίου σε συνδυασμό με ασφάλεια ζωής και είναι πλήρως προσαρμοσμένο στις προσωπικές ανάγκες και το ρίσκο που θέλει να αναλάβει ο πελάτης με βάση μια «Life Cycle” στρατηγική.

Το Life Cycle είναι ο μηχανισμός που αυτόματα αλλάζει την επενδυτική στρατηγική κατά την διάρκεια του συμβολαίου, από επενδύσεις υψηλού κινδύνου στην αρχή, σε επενδύσεις χαμηλού ρίσκου φτάνοντας στην λήξη του.

Για τη συγκεκριμένη στρατηγική λαμβάνεται υπόψη ο χρονικός ορίζοντας του πελάτη, δηλαδή η ημερομηνία επίτευξης του στόχου (ελάχιστο χρονικό διάστημα τα πέντε χρόνια) και η πρόθεση ανάληψης κινδύνου (χαμηλού-μεσαίου-υψηλού) καθώς και ο τρόπος πληρωμής (εφάπαξ ή περιοδική καταβολή)

Το επενδυτικό του χαρτοφυλάκιο λειτουργεί ως fund of funds επενδύοντας σε άλλα χαρτοφυλάκια επιτυγχάνοντας διασπορά κινδύνου. Επενδύει ανάμεσα σε ένα καλάθι 21 αμοιβαίων κεφαλαίων του ομίλου που υπάγονται σε 3 κατηγορίες (ομολογιακά, μετοχικά και εναλλακτικά) ανάλογα με το προφίλ ρίσκου – το οποίο υπάρχει δυνατότητα να μεταβάλλεται .

Σημαντικό πλεονέκτημα του Target4Life αποτελεί και η ενεργητική διαχείριση του χαρτοφυλακίου, η οποία γίνεται αυτοματοποιημένα, βασισμένη στην τεχνογνωσία της Allianz Global Investors σε μηνιαία, τριμηνιαία και ετήσια συχνότητα.

Η διανομή γίνεται μέσα από όλα τα κανάλια διανομής της Allianz Ελλάδας ενώ η δυνατότητα εξαγοράς ισχύει τρεις μήνες μετά την έναρξη του συμβολαίου.

Underwriter Editors

Η συντακτική ομάδα του Underwriter επεξεργάζεται καθημερινά τα δεδομένα της ασφαλιστικής βιομηχανίας και τα παρουσιάζει με τον χαρακτηριστικό της τρόπο: Πρακτικά, Περιεκτικά και επί της Ουσίας.

Underwriter.gr - Το δεξί χέρι του ασφαλιστή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ:
Γνωρίστε την ψυχολογία του σύγχρονου πελάτη

«Η ψυχολογία του σύγχρονου πελάτη: Γνωρίστε την & αυξήστε τις πωλήσεις σας!» - Δωρεάν Webinar από την Insurance Innovation Δευτέρα...

Close