Skip to content

ΤΕΑ Interlife: ενημερωτικό roadshow για τους Συνεργάτες

Στη Θεσσαλονίκη στις 9 Οκτωβρίου και στη συνέχεια στην Αθήνα στις 14 Οκτωβρίου η Interlife Ασφαλιστική θα παρουσιάσει το «ΤΕΑ Interlife», δηλαδή το Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης που ίδρυσε για τους συνεργάτες της.

Παρόμοιες εκδηλώσεις θα ακολουθήσουν κατόπιν και σε άλλες πόλεις, προκειμένου όλοι οι συνεργάτες της ασφαλιστικής να έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν πλήρως και από κοντά για τα προνόμια και τα οφέλη της συμμετοχής τους στο επαγγελματικό ταμείο, στο οποίο αξίζει να σημειώσουμε η συμμετοχή είναι προαιρετική και είναι δωρεάν.

Με την εγγραφή του συνεργάτη στο Ταμείο η εταιρεία καταβάλει ετησίως στο λογαριασμό του εισφορές – ποσοστό επί του ετήσιου τζίρου παραγωγής που θα έχει πραγματοποιήσει σε συνεργασία με την εταιρεία. Το ποσό στο οποίο αντιστοιχεί θα κεφαλαιοποιείται (επενδύεται) και θα επιστρέφεται με τη μορφή εφάπαξ, εφόσον ο συνεργάτης συμπληρώσει κάποια μίνιμουμ χρόνια παραμονής σε αυτό.

Σημειώνεται ότι οι εφάπαξ παροχές είναι 100% αφορολόγητες ενώ οι  Συνεργάτες δεν χρειάζεται να βάλουν ούτε ευρώ από τη τσέπη τους μέχρι να λήξει η συμμετοχή τους εφόσον δεν το επιθυμούν – αντίστοιχα ωστόσο μπορούν να πραγματοποιούν έκτακτες εισφορές όποτε το κρίνουν.

Πολύτιμη παροχή της εταιρείας προς τους συνεργάτες αποτελεί το εν λόγω Ταμείο – η ίδια δεν ωφελείται οικονομικά ( καλύπτει όπως είπαμε έξοδα διαχείρισης και εισφορές ) ωστόσο, σίγουρα ενισχύει τους δεσμούς της μαζί τους και προσφέρει και ένα επιπλέον κίνητρο παραγωγής, ένα διαφορετικού είδους – μακροπρόθεσμου –  “bonus”.

Περισσότερα μπορούν να μάθουν οι συνεργάτες και όποιος ενδιαφέρεται στο site teainterlife.gr που έχει φτιάξει η εταιρεία για αυτό το σκοπό. Εκεί υπάρχει το Καταστατικό, η Διοίκηση, το Ιστορικό και κάθε άλλη πληροφορία γύρω από το εν λόγω επαγγελματικό ταμείο. Στην ενότητα “Συχνές Ερωτήσεις” παρατίθενται τα όσα πρέπει να γνωρίζει όποιος γίνεται μέλος,  αν και στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα, οι παρευρισκόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν κάθε ερώτηση στο team έμπειρων ανθρώπων που θα βρίσκονται εκεί για αυτό το σκοπό.

Έχει ενδιαφέρον το γεγονός ότι το ΤΕΑ παρουσιάζεται σε μια περίοδο που γίνεται πολύς λόγος για το κεφαλαιοποιητικό συνταξιοδοτικό σύστημα, δηλαδή το δεύτερο πυλώνα ασφάλισης στον οποίο εμπίπτουν και τα ΤΕΑ. Θυμίζουμε ότι πρόσφατα στο συνέδριο της Ύδρας ο Υφυπουργός Εργασίας, κ. Νότης Μηταράκης ανακοίνωσε ότι από την 1/1/2020 οι επικουρικές συντάξεις για τους νεοεισερχόμενους θα είναι υποχρεωτικές και θα λειτουργούν σύμφωνα με το κεφαλαιοποιητικό σύστημα, δηλαδή το σύστημα συγκέντρωσης κεφαλαίου.

Με άλλα λόγια όλες μαζί θα επενδύονται μεγιστοποιώντας την απόδοση για τον εργαζόμενο, πάντα υπό το πλαίσιο λειτουργίας που έχει ορίσει το κράτος.

Στην Αθήνα την εκδήλωση θα προλογίσουν ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος Ιωάννης Βοτσαρίδης και ο Δρ. Χρήστος Π. Νούνης, Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΕΛΕΤΕΑ). Το ΤΕΑ Ιnterlife θα παρουσιάσουν οι Χάρης Φύτρος, Αναλογιστής & Απόστολος Δούμας, CEO Prudential Informatics, ενώ ο  Χαράλαμπος Κατσιπουλάκης, Οικονομικός Διευθυντής της Tsakos Columbia Shipmanagement, θα παρουσιάσει το επιτυχημένο παράδειγμα ΤΕΑ του Ομίλου Tsakos.

Διαβάστε: Επαγγελματικά Ταμεία: ακμάζουν στην Ευρώπη – σε εμβρυακό στάδιο στην Ελλάδα

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *