Skip to content

Σάμος: Ανοδική πορεία για Αυτοκίνητο και Υγεία – Έντονο πρόβλημα “μαύρων” κωδικών 

Πλήθος ανασφάλιστων, ακόμη και χωρίς πινακίδες οχημάτων, κυκλοφορούν κανονικά σε Σάμο, Ικαρία και Φούρνους ενώ οι μαύροι κωδικοί πιέζουν τις αντοχές όσων διαμεσολαβητών εργάζονται φανερά και με τη βούλα. Η σεζόν ωστόσο τουριστικά πήγε καλά  (αφίξεις κυρίως από Τουρκία) ευνοώντας κάθε είδους ασφάλιση ενώ και οι έλεγχοι στα αυτοκίνητα έχουν βοηθήσει σημαντικά την παραγωγή.  Τα εξωνοσοκομειακά προγράμματα κλέβουν το ενδιαφέρον στην Υγεία, μιας και τα τοπικά διαγνωστικά κέντρα δεν τα καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ. Κατά τα άλλα στο νησί έχει εντοπιστεί ακόμη και παπάς – ασφαλιστής.

της Βάσως Βεγίρη

v.vegiri@underwriter.gr

Η τουριστική σεζόν λήγει με αυξημένη – κατά γενική ομολογία και εκτίμηση – τουριστική κίνηση για τη Σάμο, με την

Παπάς που πουλά ασφάλειες εντοπίστηκε στη Σάμο!

άνοδο να προέρχεται επί το πλείστον από τη γειτονική Τουρκία.  Η τουριστική άνοδος επηρεάζει θετικά και την τοπική ασφαλιστική αγορά και σε συνδυασμό με τους ελέγχους για τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα, ευνοείται και η παραγωγή για τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές.

Η Σάμος, όμως, όπως επισημαίνει ο ασφαλιστικός πράκτορας, κ.Ιωάννης Τσεβρένης, που διατηρεί αποκλειστική συνεργασία με την Interamerican, ασφαλιστικά κινείται σε μεγάλο βαθμό με “μαύρους” κωδικούς, ενώ και η ζήτηση τόσο στον κλάδο του αυτοκινήτου, όσο και  στην Υγεία, λόγω της κρίσης αλλά και λόγω νοοτροπίας και έλλειψης ασφαλιστικής συνείδησης, αφορά κατά κανόνα σε “ό,τι πιο φτηνό”. Η χρονιά κατά τον κ.Τσεβρένη κινείται ανοδικά λόγω της ρύθμισης για τα ανασφάλιστα. “Εξαρτάται όμως τι θεωρούμε ανασφάλιστο” επισημαίνει ο συνομιλητής μας, καθώς όπως μας διευκρινίζει τόσο στην Σάμο, όσο και στην Ικαρία και τους Φούρνους, που ανήκουν στον ίδιο νομό, αφενός τα ανασφάλιστα είναι πολλά, αφετέρου πλήθος οχημάτων κυκλοφορεί κανονικά  χωρίς πινακίδες.

“Το 1988 η ιδιωτική ασφάλιση ήταν η … “Kolynos” της εποχής, ο κόσμος ασφαλιζόταν γιατί ήταν “in”

Για ξεκάθαρα ανοδική πορεία εργασιών και εσόδων κάνει λόγο από την πλευρά της η υπεύθυνη του γραφείου της Generali, κα. Αγγελική Βαγιανού, για το πρώτο οκτάμηνο του έτους.  Η άνοδος για τη Generali προέρχεται κυρίως από τον κλάδο Υγείας, καθώς στο νησί υπάρχει μεν μεγάλο δημόσιο νοσοκομείο αλλά με τα γνωστά προβλήματα του ΕΣΥ, ενώ η εταιρεία δίνει βάρος   στα προγράμματά της στην αερομεταφορά. Στο νησί όπως επισημαίνει η κα.Βαγιανού, δεν υπάρχουν συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ  με διαγνωστικά κέντρα και γιατρούς, οπότε η ιδιωτική ασφάλιση αποτελεί πλέον ανάγκη και η εταιρεία έχει φτιάξει το δικό της δίκτυο. Τα συνταξιοδοτικά προγράμματα μέχρις στιγμής δεν ξεπερνούν το 5-10% επί του συνόλου των ασφαλιστηρίων συμβολαίων που συνάπτονται κάθε χρόνο. “Όταν ξεκίνησα στον κλάδο το 1988 η ιδιωτική ασφάλιση ήταν η … “Kolynos” της εποχής, ο κόσμος ασφαλιζόταν γιατί ήταν “in”! Σήμερα όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει και οι νέοι άνθρωποι είναι πιο καταρτισμένοι και πλέον καταλαβαίνουν ότι δεν θα πάρουν σύνταξη,  η κόρη μου, η εγγονή μου δεν θα πάρουν σύνταξη. Έρχονται άνθρωποι 50 και 60 ετών και ζητούν προγράμματα, αλλά υπάρχουν ηλικιακά όρια. Πλέον ο κόσμος είναι πιο συνειδητοποιημένος”, μας επισημαίνει. Στο νησί, ωστόσο, αναφέρει και η κα.Βαγιανού  υπάρχουν πολλά ανασφάλιστα οχήματα, όπως φάνηκε πρόσφατα με τους ελέγχους, γεγονός που η ίδια αποδίδει αφενός στην οικονομική κρίση και αφετέρου στην τοπική νοοτροπία.

 Η υπερφορολόγηση φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων, επισημαίνει από την πλευρά του ο ασφαλιστικός πράκτορας, κ.Λουκάς Τζώγιας, ιδιοκτήτης του πρακτορείου “Samos Insurance”, ο οποίος συνεργάζεται με την Υδρόγειο για ις Γενικές Ασφάλειες και με την Εθνική Ασφαλιστική για τον κλάδο Ζωής, καθίσταται απαγορευτική για πολλούς να προβούν σε ασφαλιστήρια συμβόλαια. Βέβαια, όσοι εξ ανάγκης ή εξ επιλογής “κόβουν” τα ασφαλιστικά τους ταμεία εκδηλώνουν ζήτηση για προγράμματα Υγείας, αλλά κυρίως για τα πιο φτηνά, “ό,τι χωράει στην τσέπη τους” και συχνά χάνεται η ουσία λόγω χρημάτων. Το να μην ασφαλίζει όμως κάποιος το σπίτι του, και ειδικά τα ακριβά σπίτια, όπως επισημαίνει ο κ.Τζώγιας δεν είναι θέμα κρίσης, αλλά νοοτροπίας. Ο ίδιος πιστεύει ότι αν υπήρχε αφορολόγητο όριο για τα προγράμματα Ζωής ο κλάδος θα πήγαινε καλύτερα και εκτιμά ότι γενικότερα ο κόσμος δεν είναι επαρκώς ενημερωμένος για τα οφέλη – ιδιαίτερα στη σύγχρονη συγκυρία – της ιδιωτικής ασφάλισης, ενώ στο νησί “ευδοκιμούν”,  όπως μας επισημαίνει, οι μαύροι κωδικοί.

Σε ανοδική τροχιά βρίσκεται η τοπική ασφαλιστική αγορά της Σάμου, λόγω του αυτοκινήτου και του μεγάλου αριθμού ανασφάλιστων οχημάτων, σύμφωνα και με τον ασφαλιστικό πράκτορα, κ.Μανώλη Νικολάου, ενώ στον κλάδο Ζωής τη μεγαλύτερη ζήτηση έχουν προγράμματα νοσοκομειακά και ατυχηματικά . Όπως επισημαίνει όμως ο κ.Νικολάου, δεν υπάρχει επαρκής αριθμός γιατρών και διαγωνιστικών κέντρων που να συμβάλλονται με τις ασφαλιστικές εταιρείες, παρά το ότι οι εταιρείες το επιδιώκουν.

Επίσης, παρά την καλή πορεία της τουριστικής κίνησης, όπως μας επισημάνθηκε από τους συνομιλητές μας, στη Σάμο υπάρχει μεγάλη ανεργία και μεγάλο αριθμός επιχειρήσεων έχει κλείσει ή υπολειτουργεί με υψηλά χρέη. Αξιοσημείωτο, επίσης, είναι το ότι η αύξηση των κλοπών, που σύμφωνα με τα δελτία της αστυνομίας προέρχεται κυρίως από αλλοδαπούς στις περιοχές κοντά στο “hot spot” στο Βαθύ, στο οποίο – όπως μας αναφέρθηκε – έχει αυξηθεί σημαντικά το τελευταίο διάστημα ο αριθμός των μεταναστών και προσφύγων,  προβληματίζει μεν τους κατοίκους αλλά δεν έχει μεταφραστεί   μέχρι σήμερα  σε αναζήτηση ασφαλιστικής κάλυψης.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *