Skip to content

Νέα καθήκοντα – νέα ζωή: τρεις νέοι Συντονιστές της ΝΝ περιγράφουν την εμπειρία τους

Η NN Hellas εγκαινίασε το 2016 τρία νέα Γραφεία Πωλήσεων στην Αθήνα και την περιφέρεια, με στόχο την εξυπηρέτηση σε περισσότερα σημεία σε όλη την Ελλάδα. Η  λειτουργία των νέων γραφείων σηματοδότησε την ανάδειξη τριών νέων Συντονιστών Ασφαλιστικών Συμβούλων (Agency Managers): τρείς πρώην Ασφαλιστικοί Σύμβουλοι της εταιρείες, με την ικανότητα και την μακροχρόνια αφοσίωσή τους, έφτασαν να αναλάβουν την διεύθυνση των νέων Γραφείων. Με δικά τους λόγια ο καθένας, περιέγραψαν στο Underwriter.gr  πως αισθάνονται απέναντι στα νέα τους  καθήκοντα:

Ιωάννης Κρεατσούλης
Ιωάννης Κρεατσούλης

Ιωάννης Κρεατσούλης, Γραφείο Πωλήσεων Λεωφ. Κηφισίας 269 & Μητροπ. Ιακώβου, Κηφισιά

 Στην ασφαλιστική αγορά ξεκίνησα πριν από περίπου 29 χρόνια. Τότε παρέδιδα ιδιαίτερα μαθήματα ως χημικός, που έχω σπουδάσει, ενώ παράλληλα δούλευα ως φωτογράφος σε γάμους και βαπτίσεις. Η σοβαρότητα, ο επαγγελματισμός, η πίστη και η αγάπη για τη δουλειά των ανθρώπων που πρωτοσυνάντησα, όταν επισκέφτηκα το γραφείο της ΝΝ στην Μαιάνδρου, ήταν οι λόγοι για τους οποίους ξεκίνησα και παρέμεινα στο ίδιο επάγγελμα και στην ίδια Εταιρεία όλα αυτά τα χρόνια. Η πρώτη μου συντονίστρια, η κα Σοφία Ρατσιάτου, ήταν – και είναι – πηγή έμπνευσης για μένα και μου έδινε συνεχώς προστιθέμενη αξία με την υποστήριξή της και τις γνώσεις που μου μετέδωσε, τις οποίες χρησιμοποιώ ακόμη και σήμερα στην εκπαίδευση των συνεργατών μου.Η ίδια οργάνωνε σεμινάρια με εξωτερικούς εισηγητές, κάτι που εφαρμόζω και εγώ στο νέο Γραφείο μου, όπως για παράδειγμα το 1994 το σεμινάριο του ΜΕΛΟΙΚ, τον πρόγονο της σημερινής διερεύνησης αναγκών, που μας ‘σημάδεψε’ επαγγελματικά.

 Πριν από ενάμιση χρόνο, αποδέχτηκα την τιμητική πρότασή της να αναλάβω ένα από τα τρία νέα Γραφεία της ΝΝ. Η απόφαση ήταν δύσκολη, κυρίως γιατί έπρεπε να αποχωριστώ αγαπημένους  συναδέλφους του γραφείου της Γλυφάδας, όπου βρισκόμουν από το 1990 και ιδιαιτέρως, τον διευθυντή μου Θανάση Κατσιγιάννη, με τον οποίο μας δένουν – πέραν  των επαγγελματικών – δεσμοί φιλίας ετών, ενώ ήταν και είναι για μένα το στήριγμα και η «ασφάλειά» μου.

Γι’ αυτό τα Γραφεία μας παραμένουν «αδελφά», με ανοιχτές τις πόρτες εκατέρωθεν, για ραντεβού, κοινές εκπαιδεύσεις και για οποιαδήποτε στήριξη.

Το νέο γραφείο της Κηφισιάς αριθμεί σήμερα 29 συνεργάτες.

Αγιασμός στο Γραφείο της Κηφισιάς
Αγιασμός στο Γραφείο της Κηφισιάς

Τα δύο τρίτα αυτών  είναι νέοι  στο επάγγελμα, αλλά πολλά υποσχόμενοι, και έχουν επιλεγεί με αυστηρά κριτήρια ενώ οι παλαιοί συνεργάτες, είναι έμπειροι και ξεχωριστοί επαγγελματίες και βοηθούν με την καρδιά τους, τόσο στην ανάπτυξη όσο και στη  υποστήριξη των νέων συναδέλφων.

Το «στοίχημά» μου είναι μεγάλο  όπως και οι  ώρες εργασίας, πάνω από 12 καθημερινά.

Η φιλοδοξία και ο πρώτος στόχος μου είναι στο τέλος του 2016, το Γραφείο της Κηφισιάς να αριθμεί 40 συνεργάτες και έναν συντονιστή  και 60  συνεργάτες και δύο συντονιστές στο τέλος του 2017.

Το όραμά μου είναι να καταφέρω να εμπνεύσω τους συνεργάτες μου να πιστέψουν,  να αγαπήσουν το επάγγελμα – λειτούργημα του ασφαλιστικού συμβούλου και να ζήσουν αξέχαστες και ευτυχισμένες στιγμές μέσα από αυτό, όπως και εγώ.

Ιωάννης Κουτσουράκης
Ιωάννης Κουτσουράκης

Ιωάννης Koυτσουράκης, Γραφείο Πωλήσεων Ηρώων Πολυτεχνείου 43, Χανιά           

Ξεκίνησα την καριέρα μου σαν ασφαλιστικός σύμβουλος 19 χρόνια πριν, στο Γραφείο Πωλήσεων της Nationale – Nederlanden του κ. Π. Πιτόγλου στην Λεωφ. Αμφιθέας σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη επαγγελματικά περίοδο για μένα. Ήταν ειλημμένη μου απόφαση να μην ακολουθήσω το επάγγελμα του δικηγόρου, όπως όριζαν οι σπουδές μου αλλά και τα παιδικά μου όνειρα. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, ο επαγγελματισμός, η ευθύτητα, το πάθος για το επάγγελμα των ανθρώπων του Γραφείου και η αισιοδοξία τους ήταν οι κύριοι λόγοι για τους οποίους ξεκίνησα και παραμένω ακόμη στο συγκεκριμένο χώρο και στη συγκεκριμένη Εταιρία όλα αυτά τα χρόνια.

 Εμπνευστής μου ήταν, είναι και θα παραμείνει ο συντονιστής μου, ο κύριος Πιτόγλου. Οραματιστής, επαγγελματίας, φιλόδοξος και πάνω  απ’ όλα άνθρωπος, σε ένα Γραφείο με ιδανικές επαγγελματικές συνθήκες.

Ύστερα από εξίμιση χρόνια επιτυχημένης  καριέρας σαν ασφαλιστικός σύμβουλος, παίρνω μια νέα, δύσκολη φαινομενικά, απόφαση αλλά με σωστή πλοήγηση, με εμπειρία και,  όραμα! Επιστρέφω στην Κρήτη και στα Χανιά με έναν και μόνο στόχο. Τη δημιουργία ενός νέου Γραφείου με συνεργάτες πολλIMG_20160713_105855ούς και επιτυχημένους. Δυο χρόνια μετά, πρωταγωνιστούμε σε ένα Γραφείο στα πρότυπα αυτού που με μεγάλωσε επαγγελματικά. Ένα  Γραφείο με κοινό όραμα, με διακρίσεις και συνεργάτες στις πρώτες θέσεις της Εταιρείας, όπως το είχα οραματιστεί από την πρώτη μέρα που επέστρεψα στην Κρήτη και τα Χανιά. Δέκα χρόνια μετά, παραμένει πάντα στην πρώτη γραμμή της παραγωγής. Πιστό στις εταιρικές αρχές, με δέσμευση, με διαφάνεια, πάντα κοντά στον πελάτη.

Από τον Απρίλιο ένα νέο Γραφείο «γεννήθηκε» στο Ρέθυμνο και μαζί του πολλές νέες προκλήσεις για μένα και τους συνεργάτες μου.

Σήμερα, τα Γραφεία μας αριθμούν περισσότερους από 25 συνεργάτες και έναν νέο Συντονιστή (Unit Manager) και έχουν ως στόχο να ξεπεράσουν φέτος τους 50 συνεργάτες και να αναδείξουν την επόμενη χρονιά ακόμη έναν Συντονιστή (Unit Manager).

Εργάζομαι καθημερινά πάνω από 12 ώρες για ένα και μόνο στόχο, την εξέλιξη και την ανάπτυξη των συνεργατών μου, διατηρώντας πάντα το ίδιο πάθος, το ίδιο όραμα και τις ίδιες εταιρικές αρχές. Αρχές που  μου δίδαξε κι εμένα από την πρώτη στιγμή, ο συντονιστής μου, ο μεγάλος εκείνος οραματιστής που είχα την τύχη να συναντήσω, να συνεργαστώ και να εμπνεύσω μαζί με εκείνον τους συνεργάτες μου.

Φώτης Βάσσης
Φώτης Βάσσης

Φώτης Βάσσης – Γραφείο Πωλήσεων Ηρώων Πολυτεχνείου & Μπουμπουλίνας 20, Πειραιάς

 Το γραφείο βρίσκεται σε ένα από τα πιο κεντρικά και εμπορικά σημεία της πόλης του Πειραιά. Στεγάζεται σε ένα μοντέρνο κτήριο επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου στη συμβολή της με τη Μπουμπουλίνας. Το έμψυχο δυναμικό μας σήμερα είναι 35 συνεργάτες, με τους περισσότερους από τους οποίους είμαστε μαζί αρκετά χρόνια και αποτελούν τις «κολώνες» του νέου μας γραφείου. Οι ίδιοι αποτελούν τα ζωντανά παραδείγματα της επιτυχίας για τους νεότερους συνεργάτες μας. Στο γραφείο μας ανήκουν και τα περιφερειακά Γραφεία Πωλήσεων Ρόδου και Κω, με υπεύθυνο Συντονιστή Ασφαλιστικών Συμβούλων (Unit Manager) τον Γιώργο Δικαστόπουλο.

Όλοι μαζί αποτελούμε μία δεμένη ομάδα με κοινή φιλοσοφία και όραμα, που στηρίζεται στην ειλικρίνεια, την αξιοκρατία και στις ανθρώπινες σχέσεις. Αφετηρία όλων μας, το Γραφείο Πωλήσεων με επικεφαλής την κα Λίλιαν Πιτόγλου, ένα γραφείο που διαθέτει επαγγελματίες ασφαλιστές, ικανούς συντονιστές και πρωταγωνιστεί εδώ και πολλά χρόνια σε όλη την ασφαλιστική αγορά.

Όπως είναι φυσικό λοιπόν, το νέο μας ξεκίνημα στηρίζεται στις αρχές και στις αξίες του χώρου που μας ανέδειξε, αξίες που αποτελούν την πυξίδα, για το πώς και το που πρέπει να πάμε.

Το όνειρο μου είναι να δημιουργήσω ένα Γραφείο που θα διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο μέσα στην ΝΝ. Το πλάνο μου έχει συγκεκριμένο σχεδιασμό και βασίζεται σε 3 τομείς:

Τη συνεχόμενη και ποιοτική ανάπτυξη νέων συνεργατών που θα ενταχθούν στο δυναμικό του Γραφείου μας, την ανάδειξη 2 νέων Συντονιστών (Unit Managers), την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στους πελάτες μας, που θα προσδώσουν υπεραξία στα αποτελέσματά μας.

 Πιστεύω, ότι με συμμάχους τα όνειρα μας, το πάθος μας και την όρεξη για δουλειά, θα αξιοποιήσουμε την ευκαιρία που μας δόθηκε και θα καταστήσουμε το Γραφείο μας κόσμημα για την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.

FullSizeRender-2
Η ομάδα του κ. Φώτη Βάσση στον Πειραιά

1 Comment

  1. Avatar

    Θα μπορούσα να πιστέψω πως ήσαστε αξιόπιστοι και πως η εταιρεία σας λειτουργεί τόσο άψογα όσο προσπαθείτε να παρουσιάσετε με βομβαρδισμό διαφημίσεων (αυτό από μόνο του δείχνει το αντιθετο)… Τόσο άψογα είναι όλα όσο και αξιοκρατικά γίνονται και οι προσλήψεις του προσωπικού σας….δεν ξέρω μόνο αν όλο αυτό είναι γνωστό και πιο έξω…
    Δεν πείθετε..Κι όχι μόνο εμένα. ..Και να ξέρετε πως όταν μέσα στα γερά φρούτα αρχίζεις να βάζεις τα σάπια και τα χτυπημένα πολύ σύντομα θα χαλάσουν όλα …
    Και μια ανθρώπινη συμβουλή τώρα που η χώρα μας καταρρέει και το πιο χρήσιμο δυναμικό της. .Οι νέοι άνθρωποι πληρώνουν το μάρμαρο μην ταλαιπωρήτε χωρίς λόγο νέους ανθρώπους με προσόντα και όρεξη για δουλειά…Μην τους χρησιμοποιήτε για τους μαϊμού διαγωνισμούς σας….πάρτε τα δικά σας παιδιά και αυτούς που έχουν το μέσον ευθέως. ..Λέω εγώ μια απλή βασανισμένη μητέρα που μεγάλωσα και σπούδασα μόνη δύο παιδιά. .που τα βλέπω να χάνουν την πίστη τους στη ζωή και τους ανθρώπους. ..Και μετά από μια τέτοια δοκιμασία καταπίνουν την απογοήτευση και προσπαθούν με όλο και λιγότερη αισιοδοξία…Γιατί δεν έχουν γερό δόντι. .Κι εγώ δεν ξέρω πια ποιές κατουριμενες ποδιές πρέπει να φιλήσω μπας και τα βοηθήσω. …Γιατί ποτέ δε φαντάστηκα πως έπρεπε να κάνω κάτι τέτοιο. ..Τα μεγάλωσα με στερήσεις και τους δίδαξα ανθρωπιά κι αξιοπρέπεια. ..έμαθαν από μικρά να αγωνίζονται δουλεύοντας και σπουδάζοντας….Τα οικονομικά μου δεν επαρκούσαν και δεν επαρκούν πολύ περισσότερο τώρα για να τους καλύψω έξοδα να φύγουν από αυτή την πατρίδα που δεν αγαπάει τα παιδιά της….Από αυτούς τους εικονικούς διαγωνισμούς και τις φωτογραφιμενες προσλήψεις …Από αυτή τη χώρα που ψυχοραγεί και καταρρέει συμπαρασύροντας ότι καθαρό και όμορφο ότι ηθικό και ευγενές. ..Στο τέλος μόνο τα κόπρανα θα μείνουν που είναι ελαφριά! !!
    Θυμηθείτε αυτό που σας λέει μια αδαής Ελληνίδα μάνα. ..Όταν θα αρχίσει κάτι να μυρίζει και σε σας θα είναι αργά. .Γιατί εσείς εκεί χρησιμοποιήτε πολλά και ακριβά αρώματα και δεν θα το αντιληφθείτε εγκαίρως…..
    Λυπάμαι που δεν έγραψα τίποτα που να χαϊδεύει τα αυτιά….φυσικά ξέρω πως πιθανόν δεν θα έπρεπε να ήσαστε σεις αποδέκτες….Όμως γνωρίζω πως όσο πιο πολύ μακιγιάζ χρησιμοποιήτε στην επιφάνεια τόσο πιο σαθρο το από κάτω. …
    Μια ανάγκη δική μου κάποιων την κοιμισμένη συνείδηση να κεντρισω..Την ανθρωπιά πίσω από τα καλοσιδερωμενα ακριβά πουκάμισα και τις επώνυμες γραβάτες. ..
    Σας ευχαριστώ έστω κι αν μια ματιά σας μόνο.έπεσε πάνω στή να απελπισία μου!!!
    Μακάρι πάντα η εξέλιξή σας σε ανθρώπινο επίπεδο να υπερισχύει της γνώσης και της εμπειρίας που σίγουρα είναι απαραίτητες…….


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *