Skip to content

Μινέττα Ασφαλιστική: Αποδοχή και υπογραφή ασφαλιστηρίου από απόσταση

Εξατομικευμένη εξυπηρέτηση προσαρμοσμένη σε πραγματικές ανάγκες προσφέρει η ΜΙΝΕΤΤΑ ασφαλιστική, μέσα από ένα πλέγμα ηλεκτρονικών υπηρεσιών. Πριν από λίγες μέρες, μάλιστα, εγκαινίασε μία νέα υπηρεσία, την «ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΗΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ». Με τη νέα υπηρεσία ο ασφαλισμένος μπορεί να λαμβάνει και να αποδέχεται τα απαραίτητα έγγραφα, καθώς και το ασφαλιστήριο συμβόλαιό του, χωρίς να απαιτείται φυσική παρουσία, πατώντας ένα κουμπί.

Η νέα υπηρεσία ενεργοποιήθηκε στις 20 Νοεμβρίου στο σύστημα των συνεργατών της ΜΙΝΕΤΤΑ με σκοπό την απλοποίηση των καθημερινών διαδικασιών:

· γλιτώνοντας πολύτιμο χρόνο κατά την έκδοση συμβολαίων,

· μειώνοντας τα λειτουργικά έξοδα,

· καλύπτοντας γρήγορα και εύκολα απαιτήσεις της νομοθεσίας (IDD, GDPR).

Η συγκεκριμένη υπηρεσία έρχεται να προστεθεί στις υπηρεσίες που προσφέρει η εταιρεία για την υποστήριξη των συνεργατών της, και αποτελεί επέκταση της υπηρεσίας ηλεκτρονικής υπογραφής.

Με την ηλεκτρονική υπογραφή δίνεται η δυνατότητα, κατά τη δημιουργία ειδοποιητηρίου ή συμβολαίου πρωτασφάλισης οχήματος, ο ασφαλισμένος να υπογράφει – μέσω ηλεκτρονικής γραφίδας – μία φορά για όλα τα απαραίτητα έγγραφα, σύμφωνα πάντα με τις απαιτήσεις της ισχύουσας νομοθεσίας. Στη συνέχεια, χωρίς να απαιτείται καμία περαιτέρω ενέργεια, τα έγγραφα αποθηκεύονται αυτόματα στο σύστημα των συνεργατών. Σε περίπτωση που ο πελάτης επιθυμεί, μπορούν να τυπωθούν υπογεγραμμένα αντίγραφα, των εγγράφων.

O κ. Νίκος Τριβιζάς, Προϊστάμενος Πληροφορικής ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική

Ουσιαστικά, μέσω της εφαρμογής προσφέρεται η δυνατότητα στους συνεργάτες της εταιρείας να εξοικονομήσουν χρόνο και να περιορίσουν τα λειτουργικά τους έξοδα. Επιπρόσθετα, με την χρήση της ηλεκτρονικής υπογραφής οι συνεργαζόμενοι με την ΜΙΝΕΤΤΑ διαμεσολαβητές έχουν στην διάθεσή τους απλά και γρήγορα ηλεκτρονικό αρχείο με αρκετά από τα απαιτούμενα έγγραφα βάσει της Νομοθεσίας (GDPR και IDD).

Οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες που έχει αναπτύξει η ΜΙΝΕΤΤΑ ασφαλιστική και η αξιοποίηση των δυνατοτήτων της ψηφιακής εποχής, οδήγησαν και στην πανευρωπαϊκή διάκριση της εταιρείας στα European Business Awards. Πιο συγκεκριμένα, ανακηρύχθηκε National Winner στην κατηγορία “Digital Technology”, ανάμεσα σε 2.753 εταιρείες που είχαν επιλεγεί ως “Ones to Watch”, κερδίζοντας ταυτόχρονα και την συμμετοχή της στην τελική φάση του διαγωνισμού που θα διεξαχθεί στην Πολωνία τον Δεκέμβριο. Σημειώνεται ότι τα European Business Awards διοργανώνονται τα τελευταία 12 χρόνια με πρωταρχικό στόχο τους να υποστηρίξουν την επιχειρηματική δραστηριότητα στον Ευρωπαϊκό χώρο. Στον φετινό διαγωνισμό εξετάστηκαν πάνω από 120.000 επιχειρήσεις από 33 χώρες.

Όπως δήλωσε στο Underwriter ο κ. Νίκος Τριβιζάς, Προϊστάμενος Πληροφορικής ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική, «στις μέρες μας, το ζητούμενο δεν είναι τόσο το να εντοπίσεις νέες τεχνολογίες. Οι διαθέσιμες εφαρμογές είναι πολυάριθμες, αναπτύσσονται καινούργιες με ταχύτατους ρυθμούς, ενώ υπάρχει εύκολη πρόσβαση στην πληροφόρηση σχετικά με αυτές. Η πραγματική πρόκληση – ιδιαίτερα για εμάς στη ΜΙΝΕΤΤΑ που διαθέτουμε τα προϊόντα μας αποκλειστικά μέσω των συνεργαζόμενων διαμεσολαβητών – είναι να επιλέξουμε τις πιο αποτελεσματικές λύσεις οι οποίες θα αποτελέσουν στην πράξη «εργαλείο» για την καθημερινότητα του συνεργάτη και στη συνέχεια να τις εντάξουμε στις λειτουργίες της οργανισμού».

“Με αυτήν την προσέγγιση”, πρόσθεσε, “έχουμε εργαστεί εντατικά τα τελευταία χρόνια και έχουμε πλέον διαμορφώσει ένα ευρύ φάσμα τεχνολογικών υπηρεσιών για την καλύτερη εξυπηρέτηση ασφαλισμένου και συνεργάτη. Η ηλεκτρονική υπογραφή αλλά και η υπηρεσία απομακρυσμένης αποδοχής που ξεκίνησε πριν λίγες ημέρες είναι έργα ενδεικτικά της προσπάθειάς μας. Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους συνεργάτες μας ότι θα συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση, πάντοτε αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες τους, ώστε να συνδράμουμε και με αυτόν τον τρόπο στην αύξηση των πωλήσεών τους», τόνισε ο κ. Τριβιζάς.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *