Skip to content

Κόπωση σε Υγεία και Αυτοκίνητο “ρίχνει” τις παραγωγές του εξαμήνου

Έντονη κινητικότητα παρατηρείται σε πολλά εμπορικά τμήματα εταιρειών αυτό το μήνα, παρότι βρισκόμαστε λίγο πριν τις αυγουστιάτικες διακοπές. Φαίνεται να υπάρχει εγρήγορση για τους σχεδιασμούς ιδιαίτερα του τελευταίου τετραμήνου και έντονες διεργασίες, για την ανάπτυξη εμπορικών συμφωνιών ή για τη βελτίωσή τους, ώστε το τελευταίο τετράμηνο του 2017 να φέρει στην κάθε εταιρεία τα προσδοκούμενα αποτελέσματα.

Απο συζήτησεις που έχουμε με τους ανθρώπους της αγοράς φαίνεται ότι το πρώτο εξάμηνο του 2017, ήταν δύσκολο. Απο τη μια, έχοντας περιοριστεί στον κλάδο αυτοκινήτου οι δυνατότητες τιμολογιακών παρεμβάσεων, φαίνεται ότι η μετακίνηση παραγωγής και η αναδιανομή των μεριδίων αγοράς είναι πιο δύσκολη απ’ ότι στο παρελθόν και μπορεί να υλοποιηθεί κυρίως με έμφαση στις εμπορικές συμφωνίες και στα μπόνους παραγωγικότητας.

Από την άλλη στον κλάδο υγείας που προφανώς υπάρχει προσδοκία ανάπτυξης εργασιών, φαίνεται να παρουσιάζεται μια συγκράτηση της αυξητικής πορείας όπως αυτή εμφανιζόταν την τελευταία τριετία. Απο τη μια η πτώση του ασφαλίστρου μέσα από πώληση προιόντων υγείας κλειστού δικτύου που πήραν περισσότερο μερίδιο αγοράς απ’ ότι στο παρελθόν, αλλά και η μείωση των μετακινήσεων πελατών απο παλιά προγράμματα υγείας που είχαν υποστεί ιδιαίτερες αυξήσεις, σε νέα ετησίως ανανεούμενα, χαμηλότερου κόστους, από την άλλη, είναι ίσως δύο από τις βασικές αιτίες.

Τα υπόλοιπα προϊόντα ζωής αλλά και περιουσίας λόγω του γενικότερου οικονομικού κλίματος δείχνουν επίσης στασιμότητα, εκτός αν εξαιρέσεις μικρές εξάρσεις παραγωγής σε προϊόντα εφάπαξ ασφαλίστρου.

Όλα τα παραπάνω φαίνεται να οδηγούν σε εγρήγορση όπως προείπαμε των εμπορικών τμημάτων των εταιρειών τα οποία με τη σειρά τους προσπαθούν είτε να πετύχουν βελτίωση παραγωγικότητας από τα υπάρχοντα δίκτυά τους, είτε προσπαθούν πιο έντονα να διεισδύσουν σε νέες συνεργασίες.

Οι δυσκολίες είναι φανερές. Απο την άλλη πάντα υπάρχει η αισιοδοξία της ανάπτυξης της βιομηχανίας λόγω των γενικότερων συνθηκών στην ιδιωτική ασφάλιση και όχι μόνο. Όμως τα αποτελέσματα της οικονομικής πίεσης των καταναλωτών δείχνουν ξεκάθαρα τα σημάδια τους, όσο και η κόπωση των παραγωγικών διαμεσολαβούντων, όπου πια οι φορολογικές επιβαρύνσεις τους οι οποίες αποτυπώνονται αυτές τις μέρες και σε συγκεκριμένα νούμερα λόγω των φορολογικών δηλώσεων, συνδυαστικά και με τις δυσβάστακτες ασφαλιστικές εισφορές, φαίνεται ότι θα είναι καθοριστικοί παράγοντες για το δεύτερο εξάμηνο του 2017.

1 Comment

  1. Avatar

    Τελείωσαν οι αποταμιεύσεις ! Τώρα αρχίζει το μεγάλο πρόβλημα του κράτους , των τραπεζών και του κόσμου. Ότι ίσως έχει απομείνει θα το τραβήξουν από τα βιβλιάρια για τα φορολογικά χρέη και τα ασφαλιστικά ταμεία μέχρι να μηδενιστούν οι λογαριασμοί…………………… Τα πολλά τα πήραν από τα ομόλογα του Ελληνικού δημοσίου με την ΕΓΓΎΗΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ………….


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *