Skip to content

Θρίαμβος το διήμερο των Συντονιστών στο Μουσείο Μπενάκη

Σήμερα Δευτέρα, πολλοί Συντονιστές, ίσως πάρα πολλοί, περισσότεροι από 150, ίσως 200, μπορεί και 300, πρέπει να πήγαν στα γραφεία τους με άλλο αέρα.Μπορεί πολλοί Διαμεσολαβητές, στο σημερινό, καθιερωμένο στα περισσότερα γραφεία, meeting της Δευτέρας, να άκουσαν ακόμη πιο ενισχυμένη, ακόμη πιο δυναμική τη φωνή του Μάνατζέρ τους.

Γιατί; Γιατί μάλλον ήταν ανάμεσα στους 300 σχεδόν, «τυχερούς»  που πέρασαν την Παρασκευή και το Σάββατο που μας πέρασε, στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη.

Παρακολουθώντας την ημερίδα του συλλόγου του (ΠΣΣΑΣ) σε συνεργασία με την Gama Hellas.

Φύλλο, δεν κουνιόταν, στην κυριολεξία, στην μεγάλη αίθουσα και τις δύο ημέρες.

Δεκάδες Συντονιστές, πολλοί με ακουστικά, άλλοι χωρίς, με καρφωμένο βλέμμα στη σκηνή, παρακολούθησαν συναδέλφους τους από το εξωτερικό που για άλλη μια φορά, (είχαμε πει ότι αυτό περιμέναμε), τα έδωσαν όλα.

Ξετύλιξαν στα πόδια του ακροατηρίου, όλη την επαγγελματική αλλά και την προσωπική τους ζωή, τουλάχιστον τα κομβικά τους σημεία. Δεν έκρυψαν τίποτα, δεν δίστασαν, δεν έχασαν ούτε για ένα λεπτό το πάθος, τον ειρμό και τον ενθουσιασμό τους.

Μοιράστηκαν μυστικά, εμπειρίες, προβλήματα, ιδέες και συστήματα εντυπωσιακά, κυρίως για την στρατολόγηση, που κατέγραψαν σε 25 χρόνια νικηφόρας πορείας. Αυτά που τους ενέπνευσαν και αυτά που τους δυσκόλεψαν, αλλά κατάφεραν και τα ξεπέρασαν. Και όλα αυτά, αξίζει να σημειωθεί, εντελώς εθελοντικά.

Μόνο τα έξοδα του ταξιδιού ήταν πληρωμένα από την Gama, κάτι που δεν λέει και τίποτα, εφόσον οι προσκεκλημένοι (και πολλοί από τους Συνεργάτες τους) ανήκουν στο πλουσιότερο 1% όλου του αμερικανικού πληθυσμού… Αυτό το περίφημο 1% για το οποίο γίνεται τόσος λόγος και  σε άλλους προκαλεί θυμό, σε άλλους ζήλια και σε άλλους έμπνευση.

Το θέμα όμως δεν είναι τα λεφτά. Τα λεφτά ως γνωστόν, προσφέρουν επιλογές. Τα αναφέρουμε λοιπόν για να τονίσουμε πόσες άλλες πράγματι επιλογές, θα είχαν σίγουρα οι δύο προσκεκλημένοι από το να αντέξουν ένα πολύωρο ταξίδι σε άλλη χρονική ζώνη, για να παρουσιάσουν, όρθιοι για ώρες, τα μυστικά της δουλειάς τους κατοίκους μιας μικρής μακρινής χώρας που δεν έχουν δει ή θα ξαναδούν ποτέ στη ζωή τους.

Ακόμη και χορευτικά νούμερα είχε το φετινό συνέδριο ΠΣΣΑΣ-Gama Hellas
Ακόμη και χορευτικά νούμερα είχε το φετινό συνέδριο ΠΣΣΑΣ-Gama Hellas

Αυτή είναι η Gama International όμως, και το γεγονός ότι υπάρχει, μαρτυρά ότι κάτι ιδιαίτερο θα πρέπει να έχει αυτός ο χώρος για να δημιουργεί θεσμούς που δεν υπάρχουν σε κανέναν άλλο  επάγγελμα, σε καμία άλλη βιομηχανία.

Πλούσιοι και χορτάτοι, λοιπόν,  όχι συνταξιούχοι, αλλά στο απόγειο της καριέρας τους, όμως εντυπωσιακά απλοί και έτοιμοι να τα πουν όλα σε αγνώστους! Απόδειξη τελικά,  του πόσο αγαπούν το επάγγελμά τους. Τόσο που θέλουν να κάνουν και τους άλλους να το αγαπήσουν.

Όχι όμως, μόνο αυτοί. Θα ήταν άδικο να μην αναφερθεί κανείς και στους άλλους, τους «δικούς μας». Τους Έλληνες Συντονιστές που επίσης άφησαν τη δουλειά και τη ζωή τους, για να ιδρώσουν και να οργανώσουν αυτή την ημερίδα, να την κάνουν όσο πιο πλούσια και αποδοτική γίνεται, για να προσφέρουν όλα αυτά και να ευχαριστήσουν τόσο πολύ, τόσους άλλους.

Αφιλοκερδώς. Και για όσους το θυμούνται, δεν είναι η πρώτη φορά. Είναι η πέμπτη που διοργανώνεται κάτι τέτοιο. Αξίζει συγχαρητήρια η ομάδα της Gama Hellas (Πεφάνιος, Γαβαλάκης, Τοζακίδης, Κατσιγιάννης) για όσα έχει καταφέρει μέχρι σήμερα και για όλα όσα σχεδιάζει – ήδη είναι στον αέρα, ή θα είναι σε πολύ λίγο, το ελληνικό σάιτ του οργανισμού, το οποίο κρύβει θησαυρούς γνώσεων και τόνους έμπνευσης, στα ελληνικά, για όσους βεβαίως είναι σε θέση να αντιληφθούν ότι αξίζει τον κόπο να γίνουν μέλη.

Η τελευταία διοργάνωση ήταν από τις πιο επιτυχημένες. Το μέλλον του ελληνικού παραρτήματος είναι λαμπρό, παρακαταθήκη για τις υφιστάμενες και μελλοντικές γενιές Ασφαλιστών.

Στην Αμερική τα παιδιά μεγαλώνουν ακούγοντας συνέχεια ότι μπορούν να πετύχουν ό,τι θέλουν, αρκεί να δουλέψουν αρκετά σκληρά. Κανείς δεν ξέρει σε τι ποσοστό αυτό ισχύει, αν είναι εντελώς αλήθεια ή όχι. Όσοι πάντως βρεθήκαμε στο Μπενάκη, παρακολουθήσαμε το ζωντανό παράδειγμα: πάμφτωχος νεαρός με μηδέν γνώσεις ή γνωριμίες ο ένας ομιλητής, αθλητής ποδοσφαίρου ο άλλος, παντελώς άσχετος με οτιδήποτε χρηματοοικονομικό, ο άλλος.

Το Underwriter όπως είπαμε ήταν εκεί και κατέγραψε φυσικά, τα πάντα. Με προσοχή και λεπτομέρεια, για χάρη όλων όσων δεν ήταν.

Βεβαίως δεν είναι εφικτό να μεταφερθούν όλα. Όμως σε επόμενες αναρτήσεις, θα γίνει προσπάθεια να καταγραφούν τα σημαντικότερα. Τόσα όσο χρειάζεται για να θυμηθούν κάτι παραπάνω όσοι ήταν παρόντες και για να “ζηλέψουν” όσοι δεν ήταν. Η αγορά, το επάγγελμα, είναι το ίδιο, παντού. Η “γλώσσα” του, η ουσία του, οι δυσκολίες και τα μυστικά του, δεν αλλάζουν από χώρα σε χώρα. Μείνετε συντονισμένοι! ΧΜ

Κεντρική φωτό: Το Board της Gama Hellas με την CEO Gama International Bonnie Godsman και τους δύο προσκεκλημένους ομιλητές, Kelly Kidwell & Ed Deutschlander

1 Comment

  1. Avatar

    Ο σχολιασμός σας για τους Αμερικανούς είναι απολύτως ορθός.Οι τύποι είναι εντυπωσιακοί μέσα στην απλότητά τους…


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *