Skip to content

Η αμέλεια προσκόμισης συμβολαίου αστικής ευθύνης από τους διαμεσολαβητές οδηγεί σε διαγραφή τους

To Ε.Ε.Α διαχρονικά έχει αποδείξει ότι βρίσκεται στην «πρώτη γραμμή» διεκδικήσεων για τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές. Πρωτοστατεί σε κάθε θέμα που αφορά ειδικά τον κλάδο και ευρύτερα την ασφαλιστική βιομηχανία.

Ευδιάκριτα τα τελευταία χρόνια δεν υπήρξε θέμα της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης που να μην αντιμετωπίστηκε με ίσους κανόνες, και με αντικειμενική προσέγγιση.

Ο κλάδος αναδείχθηκε, διεκδίκησε δίκαιες αποφάσεις, ικανοποίησε κυρίαρχα αιτήματά του και ταυτόχρονα αποδέχθηκε, εφάρμοσε και τήρησε βασικές νομοθετικές επιλογές, εθνικές και ευρωπαϊκές, αποδεικνύοντας ωριμότητα.

Στο πλαίσιο αυτό όλοι οι επαγγελματίες οφείλουν στο διηνεκές με τη συμπεριφορά τους να δείχνουν σεβασμό στη νομοθεσία και να τηρούν με ακρίβεια τα όσα ορίζονται από αυτήν, αποφεύγοντας εξατομικευμένες διαφοροποιήσεις απέναντι στις υποχρεώσεις τους.

Ο κλάδος οφείλει να μεριμνά για την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, την έγκαιρη ανανέωσή της και την εντός προθεσμιών διεκπεραίωση των διαδικασιών.

Εξίσου σημαντική είναι και η συμμόρφωση σε θέματα, όπως την κατάθεση της ανανέωσης του συμβολαίου επαγγελματικής αστικής ευθύνης και την γενική επικαιροποίηση κάθε στοιχείου που τους αφορά.

Η μη κατάθεση συμβολαίου επαγγελματικής ευθύνης στο Ε.Ε.Α. σηματοδοτεί διαγραφή του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή, κάτι που πρέπει να αποφευχθεί σε έναν κλάδο με υψηλό επαγγελματισμό.

 Επισημαίνεται ότι η όποια καθυστέρηση ή αμέλεια σηματοδοτεί γενικά επιβαρύνσεις διαδικαστικές, γραφειοκρατικές και επιφέρει επιπτώσεις δυσμενείς για τους επαγγελματίες, τον κλάδο, την εικόνα του και τις μελλοντικές του διεκδικήσεις.

Το Ε.Ε.Α. εμμένει σε αυτό και αποστέλλει ενημερώσεις -mail- μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, γραπτά τηλεφωνικά μηνύματα, αναρτά άρθρα σε ιντερνετικές ενημερωτικές σελίδες και πραγματοποιεί και άλλες σχετικές ενέργειες.

Το Ε.Ε.Α. επισημαίνει προς κάθε κατεύθυνση ότι η ενιαία φωνή που αποκτήθηκε μέσα από την 1η Εθνική Συνδιάσκεψη Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών απαιτεί και ενιαία στάση απέναντι στις υποχρεώσεις, και απαρέγκλιτη εφαρμογή της νομοθεσίας.

Σε αυτή τη βάση της αμοιβαίας συνέπειας το Επιμελητήριο με αρχές και ξεκάθαρες αντιλήψεις θα βρίσκεται δίπλα στον κάθε επαγγελματία μεριμνώντας για την εξέλιξη της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.

1 Comment

  1. Avatar

    Η αυστηρή τήρηση του συγκεκριμένου θεσμικού μέτρου είναι πράγματι σημαντική πρόοδος στο επάγγελμα του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή. Η ποιότητα όμως και η αξιοπιστία του εκάστοτε Ασφαλιστηρίου έιναι ένα επίσης σοβαρό ζητούμενο που η αγορά μάλλον το αγνοεί στην πράξη.
    Ασχολούμε με το θέμα εδώ και 20 χρόνια και η εμπειρία μου με κάνει να πιστεύω το θέμα της Ασφάλισης Επαγγελματικής Ευθύνης και των Ασφαλιστών, επιδέχεται σοβαρή βελτίωση …


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *