Skip to content

ΗΠΑ: delivery μαζί με το φαγητό τα τεστ κορωνοϊού

Οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού θα παίξουν τους επόμενους μήνες τον σημαντικότερο ρόλο για την επιστροφή στην κανονικότητα.

Ωστόσο, ο γρήγορος και αποτελεσματικός έλεγχος ανίχνευσης του ιού μέσω τεστ θα εξακολουθήσει να είναι και αυτός ζωτικής σημασίας στην προσπάθεια επίσπευσης αυτής της επανόδου και με στόχο το άνοιγμα δραστηριοτήτων της οικονομίας.

Ήδη αυτή η φιλοσοφία επεκτείνεται δυναμικά και απο σήμερα στην Ελλάδα, μέσω των υποχρεωτικών self test. Bέβαια, σε πολύ προχωρημένες και φιλελεύθερες αγορές όπως οι ΗΠΑ, η κρατική παρέμβαση συχνά έρχεται… δεύτερη και καταϊδρωμένη.

Η DoorDash, εταιρεία γνωστή για την παράδοση φαγητού στο σπίτι, προσπαθεί τώρα να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην προσβασιμότητα τεστ κορωνοϊού, με το κοινό να μπορεί πλέον να παραγγείλει, μαζί με το φαγητό του, ένα μοριακό τεστ για οικιακή διάγνωση.  Αυτό γίνεται είτε από το τηλέφωνο είτε “κατεβάζοντας” την αντίστοιχη εφαρμογή στο κινητό του. Ανάμεσα στις πόλεις των οποίων οι κάτοικοι έχουν αυτή τη δυνατότητα είναι η Βαλτιμόρη, το Σικάγο, το Κλίβελαντ, το Ντάλας, το Ντένβερ, η Μινεάπολη και το Φοίνιξ – και έπονται οι υπόλοιπες.

Θα αναρωτηθεί βέβαια κάποιος πώς μπορεί κάποιος να κάνει στο σπίτι του ένα μοριακό τεστ και να περιμένει και ασφαλή αποτελέσματα. Η απάντηση κρύβεται στην σωστή διενέργεια του τεστ προφανώς αλλά και στη σημασία της άμεσης αποστολής του στα εργαστήρια από την εταιρεία delivery, για ανταπόκριση εντός 24-48 ωρών από την παραλαβή του, προκειμένου να μπορέσει ο εξεταζόμενος  να ταξιδέψει, να πάει στη δουλειά του ή να βρεθεί με τους δικούς του. 

Μέσω της DoorDash, οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο είδη οικιακών τεστ που είναι παρόμοια. Ο τύπος ρινικού τεστ κοστίζει 109 δολάρια, ενώ αυτός μέσω στόματος 119 δολάρια.

Και οι δύο δοκιμές ενδέχεται να καλύπτονται από την ασφαλιστική εταιρεία του εκάστοτε ασφαλισμένου, για αυτό το λόγο και οι πελάτες καλούνται να επικοινωνήσουν προηγουμένως με τον ασφαλιστικό τους πάροχο!

Τα δύο τεστ είναι εγκεκριμένα από την αρμόδια αρχή (FDA) φαρμάκων και μάλιστα, θεωρούνται από τα πιο αξιόπιστα που κυκλοφορούν!

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *