Skip to content

Επιλογή του δανειολήπτη η ασφαλιστική εταιρεία, αποφάσισε η ΤτΕ

Μια ανατρεπτική, για τα ασφαλιστικά δεδομένα της χώρας μας εξέλιξη, γνωστοποιεί με ανακοίνωσή του ο ΠΣΑΣ:

Δανειολήπτης και με τη συνδρομή του Π.Σ.Α.Σ., κατήγγειλε στην Τράπεζα της Ελλάδος, Τράπεζα η οποία αρνήθηκε να δεχθεί το ασφαλιστήριο συμβόλαιο που αυτός προσκόμισε σε εκτέλεση σχετικού όρου του συμβολαίου, του χρέωσε δε τα ασφάλιστρα (του ασφαλιστηρίου συμβολαίου) που εκείνη εξέδωσε σε εταιρεία της επιλογής της.

Μετά την καταγγελία αυτή η Τράπεζα της Ελλάδος τον δικαίωσε υποχρεώνοντας την Τράπεζα: 1) να αποδεχθεί το ασφαλιστήριο συμβόλαιο που προσκόμισε ο δανειολήπτης 2) να πιστώσει στο λογαριασμό εξυπηρέτησης του δανείου του δανειολήπτη το ποσό που του είχε παρακρατήσει για την πληρωμή των ασφαλίστρων του συμβολαίου που είχε εκδώσει ερήμην του.

Μετά από την εξέλιξη αυτή, ανοίγει ο δρόμος ώστε ο κάθε δανειολήπτης να είναι ελεύθερος να επιλέξει την ασφαλιστική εταιρεία και τον σύμβουλο με τον οποίο θέλει να συνεργαστεί.

Σημαντικό σημείο είναι ότι την πρόθεσή του αυτή πρέπει να γνωστοποιήσει, με ηλεκτρονικό μήνυμα κατά προτίμηση, έγκαιρα, ήτοι με την λήξη ή πριν την λήξη του προηγουμένου ασφαλιστηρίου συμβολαίου στην Τράπεζα.

Ο Π.Σ.Α.Σ. στο πλαίσιο του συνεχούς αγώνα για την «αντιμετώπιση» του αθέμιτου ανταγωνισμού από το «Bancassurance» είναι σε θέση να συνδράμει σε περιπτώσεις επωνυμων καταγγελιών ασφαλιζομένων των μελών του.

Το Δ.Σ. του Π.Σ.Α.Σ.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *