Skip to content

Απ. Τζιτζικώστας: Η Interlife Ασφαλιστική είναι από τους πυλώνες της ιδιωτικής ασφάλισης στη χώρα

Πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στο Κτήμα Χρηστίδη στη Θεσσαλονίκη η, καθιερωμένη πλέον, εκδήλωση της Interlife Ασφαλιστικής στο πλαίσιο της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης. Τιμώμενος ομιλητής ήταν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας

Ο κ. Τζιτζικώστας εξήρε την Interlife για την σταθερή ανοδική της πορεία εδώ και τρεις δεκαετίες, σε περιόδους που όπως χαρακτηριστικά είπε “η σταθερότητα και η ανάπτυξη, δεν ήταν ούτε εύκολο ούτε αυτονόητο να επιτευχθούν”, για τα αποφασιστικά της επιχειρηματικά βήματα με κορυφαίο επίτευγμα την εισαγωγή της στο ΧΑΑ, αλλά και για την κοινωνική της προσφορά που εκφράζεται στην στήριξη δεκάδων φορέων από την ίδρυσή της.

Η χθεσινή εορταστική εκδήλωση της Interlife ήταν αφιερωμένη στην επέτειο των τριάντα χρόνων από την ίδρυση της εταιρείας αλλά και στην είσοδό της στο ΧΑΑ. Ο Διευθύνων Σύμβουλος Ιωάννης Βοτσαρίδης ευχαρίστησε θερμά “Μετόχους, Συνεργάτες, Εργαζόμενους και Φίλους “που στήριξαν την εταιρεία σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια”.

[box]Κατά την διάρκεια της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης παρουσιάστηκαν στους μετόχους τα πεπραγμένα της Χρήσης 2020:

  • Υψηλή Κερδοφορία της τάξεως των 19,65 εκατ. € 
  • Αύξηση Ιδίων Κεφαλαίων κατά 16,38% στα 109,54 εκατ. €
  • Αύξηση Επενδύσεων κατά 10,52% στα 229,30 εκατ. €
  • Αύξηση του Ενεργητικού κατά 9,03 % στα 249,27 εκατ. €
  • Αύξηση Δεδουλευμένων Ασφαλίστρων κατά 2,63% στα 66,97 €
  • Αύξηση Αποθεμάτων κατά 3,02% στα 125,58 εκατ. €
  • Υψηλές επιδόσεις Δεικτών Φερεγγυότητας : MCR 712% & SCR 178
  • Μέρισμα 2,2 εκατ. € – 0,12€ ανά μετοχή &
  • Αύξηση παραγωγής + 9,2% το πρώτο τρίμηνο του 2021 – τριπλάσιο ποσοστό από το μέσο όρο της αγοράς – και κέρδη 8,2 εκατ. €. [/box]

Ο κ. Βοτσαρίδης αναφέρθηκε στις σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας στο άμεσο μέλλον, τονίζοντας οτι μετά την ύφεση του 8% το 2020, φέτος, σύμφωνα με διεθνείς εκτιμήσεις, πορευόμαστε προς μια ανάπτυξη της τάξεως του 3,5 – 4,00 %, με πολύ αισιόδοξες προοπτικές και για το 2022 – χάρη και στα 57 δις ευρώ που αναμένεται να διοχετευθούν την επόμενη πενταετία στην οικονομία από το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ και το ΕΣΠΑ.

Κτήμα Χρηστίδη

“Αυτό μεταφράζεται, μέχρι το 2026, σε αύξηση του πραγματικού ΑΕΠ κατά 7%, αύξηση των Ιδιωτικών Επενδύσεων κατά 20% και δημιουργία 180.000 νέων θέσεων Εργασίας. Πρόκειται, ίσως, για τη μεγαλύτερη ευκαιρία Αναδιάρθρωσης του Παραγωγικού Μοντέλου της χώρας μετά τη Μεταπολίτευση”, τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Interlife.

Καθοριστικός ο ρόλος των Ασφαλίσεων την «Επόμενη Μέρα»

Η ανάπτυξη των ασφαλειών θα είναι ευθέως ανάλογη με την αύξηση του ΑΕΠ και θα συσχετίζεται άμεσα με το είδος και το ρυθμό των Επενδύσεων. Άλλωστε, τόνισε, η επιχειρηματική δραστηριότητα έχει, εξ ορισμού, ανάγκη το εργαλείο της Ασφάλισης. Για παράδειγμα, επενδύσεις στην Πράσινη Ενέργεια, τις νέες τεχνολογίες, τις υποδομές, τις μεταφορές και τα Logistics – που περιλαμβάνονται στο νέο Αναπτυξιακό Πλάνο της χώρας – υπόσχονται ισχυρή ανάκαμψη και του Κλάδου των Γενικών Ασφαλειών. Ομοίως, οι Επιχειρηματικοί Κίνδυνοι που προκύπτουν από Πανδημίες. Φυσικές Καταστροφές, Κυβερνο-πειρατείες αναβαθμίζουν, το ρόλο της Ασφαλιστικής Κάλυψης. Επιπλέον, η αυξανόμενη ζήτηση των Ιδιωτικών Ασφαλίσεων Υγείας που προκύπτει από την ανεπάρκεια των Δημοσίων Συστημάτων Περίθαλψης. Η στροφή των Επαγγελματιών στα Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης, και η αναμενόμενη σύμπραξη Ιδιωτικού και Δημοσίου Τομέα στην Επικουρική Ασφάλιση,

Ο Ασφαλιστικός Κλάδος έχει τεράστιες προοπτικές εξέλιξης στη χώρα  μας, με την προϋπόθεση, βέβαια, της συνολικής ανάκαμψης της Οικονομίας και της ανόδου του ΑΕΠ, κατέληξε ο Ιωάννης Βοτσαρίδης.

[box]Η Μακεδονία του 2030 – Σύμβολο Καινοτομίας για τον Κόσμο

Ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας κατά τη χθεσινή του παρουσία στο Ετήσιο Συνέδριο της Interlife, αναφέρθηκε και στο πλούσιο έργο που υλοποιείται στην Κεντρική Μακεδονία στο πλαίσιο του σχεδίου “Μακεδονία 2030”.

Μεταξύ άλλων αξιοποιούνται 80 εκ. ευρώ για νέο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό σε όλα τα νοσοκομεία ενώ περίπου 200 εκ ευρώ θα δαπανηθούν ως επιχορήγηση για τη στήριξη τοπικών επιχειρήσεων και θέσεων εργασίας . Ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων που υλοποιούνται αυτή τη στιγμή και στις επτά Περιφερειακές Ενότητες φτάνει τα 2 δισεκατομμυρία ευρώ.

Το σχέδιο Μακεδονία 2030 περιλαμβάνει επίσης εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων της ΔΕΘ, πολλαπλά έργα αστικής ανάπτυξης, αντιπλημμυρική θωράκιση, αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού στο οδικό δίκτυο, ενεργειακή αναβάθμιση δημόσιων και ιδιωτικών κτηρίων, νέες σχολικές μονάδες, επέκταση του Δικτύου Φυσικού Αερίου, ψηφιακή αναβάθμιση των Πανεπιστημίων και των Επιμελητηρίων, αναβάθμιση τουριστικών και μεταποιητικών επιχειρήσεων, σχέδια αγροτικής ανάπτυξης κ.ο.κ. Στη Θεσσαλονίκη, μεταξύ άλλων σχεδιάστηκε και θα υλοποιηθεί το μεγάλο έργο της ενοποίησης και αξιοποίησης του Παραλιακού Μετώπου, ενώ ήδη ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατασκευή Μητροπολιτικού Πάρκου, στο πρώην Στρατόπεδο Παύλου Μελά.

Στα μεγάλα έργα υποδομής που οικοδομούνται ειδικά στη Θεσσαλονίκη και που “αλλάζουν το προφίλ της πόλης”,  αναφέρθηκε ο Ιωάννης Βοτσαρίδης:

Όπως το Μετρό που μπαίνει στην τελική φάση, η νέα Flyover Περιφερειακή, η ανάπλαση της ΔΕΘ, το νέο πρόσωπο του Αεροδρομίου Μακεδονία, η σύνδεση του 6ου Προβλήτα του Λιμανιού με την ΠΑΘΕ και άλλα σημαντικά έργα.

Ακόμη, πραγματοποιούνται μεγάλες ιδιωτικές επενδύσεις όπως το Τεχνολογικό Πάρκο Thessintec, ενώ εγκαθίστανται τεράστιες πολυεθνικές όπως η Pfizer και η CISCO, που, ταυτόχρονα με την έντονη δραστηριότητα του ΕΚΕΠΑ , της Τεχνόπολης και της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας,  μετατρέπουν την πόλη σε ένα σύγχρονο κέντρο Ψηφιακής Ανάπτυξης – κάποιοι μιλούν για Silicon Valley των Βαλκανίων.

«Η Θεσσαλονίκη ηγείται της πορείας της Ελλάδας ως ψηφιακός κόμβος της Νοτιοανατολικής Ευρώπης», τόνισε διπλωμάτης των Ηνωμένων Πολιτειών στο πρόσφατο Διαδικτυακό Συνέδριο Θεσσαλονίκη – Διάλογοι για το Μέλλον, ενώ την εκτίμηση ότι «η Θεσσαλονίκη  είναι σύμβολο καινοτομίας για τον κόσμο» διατύπωσε στο ίδιο Συνέδριο  ο σύμβουλος Τεχνολογίας του Αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ιωάννης Βοτσαρίδης.[/box]

Την εκδήλωση πλαισίωσαν με την παρουσία τους εκτός από Μετόχους, εκλεκτοί προσκεκλημένοι από τον τραπεζικό και χρηματιστηριακό χώρο, εκπρόσωποι τοπικών φορέων, δημοσιογράφοι, ακαδημαϊκοί κ.α.

Μετά το πέρας των ομιλιών ακολούθησε δεξίωση στον υπαίθριο χώρο του Κτήματος τηρουμένων των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *