Skip to content

Ένας κλάδος ασφάλισης που εξελίσσεται και ανοίγει πόρτες

Είναι κοινό μυστικό ότι η ασφάλιση αστικής ευθύνης θα αποτελέσει στο μέλλον σημαντικό μοχλό ανάπτυξης της ασφαλιστικής βιομηχανίας.

Ήδη τα τελευταία χρόνια παρατηρείται σημαντική αύξηση παραγωγής στο συγκεκριμένο κλάδο.

Ο οποίος βεβαίως περιλαμβάνει πάρα πολλές κατηγορίες και πολλές διαφορετικές καλύψεις.

Ανάμεσά τους, υπάρχει και μια που δεν είναι τόσο διαδεδομένη,  απευθύνεται όμως σε έναν κλάδο που όχι μόνο  έχει αντέξει στη κρίση, αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις, μιας και έχει έντονο εξαγωγικό χαρακτήρα έχει επιπλέον αναπτυχθεί.

Μιλάμε για την παραγωγή και διάθεση προϊόντων διατροφής.

Η ασφάλιση αστικής ευθύνης προϊόντων αποτελεί σημαντική ασπίδα για τις  επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε αυτό το τομέα οι οποίες επιπλέον τελευταία έχουν να αντιμετωπίσουν σκληρότερο νομοθετικό πλαίσιο από την Ευρωπαϊκή Ένωση (με στόχο την προστασία του καταναλωτή).

Η αστική ευθύνη προϊόντος δεν αφορά μόνο τις μεγάλες επιχειρήσεις τυποποίησης προϊόντων. Στη συγκεκριμένη  παραγωγική αλυσίδα εμπλέκονται και πολλές διαφορετικές επιχειρήσεις μικρού ή μεσαίου μεγέθους,  από την παραγωγή έως την τελική διάθεση του προϊόντος στον καταναλωτή.

Στο συγκεκριμένο κλάδο  κάποιες εταιρείες πρωτοστάτησαν στην ελληνική αγορά προσφέροντας έτοιμες λύσεις και στον ασφαλιστικό Διαμεσολαβητή και στον υποψήφιο ασφαλισμένο – σιγά σιγά παρατηρείται ότι ακολουθούν και άλλες.

Τα συμβόλαια προσφέρουν κάλυψη από πιθανές απαιτήσεις τρίτων για σωματικές βλάβες, για ηθική βλάβη και απαιτήσεις για έξοδα θεραπείας – συνοπτικά, για κάθε ιατρικό έξοδο.
Σ’ ένα λοιπόν κλάδο που σε μεγάλο βαθμό αντέχει, είναι σίγουρο ότι ο Ασφαλιστικός Διαμεσολαβητής ο οποίος θα προσπαθήσει με σχέδιο να διεισδύσει σε αυτή την αγορά, να αποκτήσει δηλαδή την απαιτούμενη εξειδίκευση για το συγκεκριμένο προϊόν αλλά και να εξοικειωθεί με την στάση των εταιρειών προς τις καλύψεις αυτές, θα καταφέρει ν’ ανοίξει μια παρθένα μέχρι σήμερα αγορά.

Και όχι μόνο αυτό.

Η εξειδίκευση κερδίζει κατά κάποιο τρόπο την εμπιστοσύνη. Και ακόμη και αν δεν καταλήξει σε πώληση, έχει ανοίξει την πόρτα για να εισέλθουν άλλοι κλάδοι ασφάλισης, όπως η ασφάλιση περιουσίας ή η  ομαδική ασφάλιση προσωπικού για παράδειγμα.

Με “Δούρειο Ίππο” την αστική ευθύνη προϊόντος μπορεί ο Σύμβουλος να προωθήσει πολλές άλλες καλύψεις  – ας μην του δώσει η συγκεκριμένη κάλυψη τα ποσοστά που περίμενε, ο κόπος του, ο κόπος που ξόδεψε για να εξειδικευτεί και να εισχωρήσει στην συγκεκριμένη αγορά, δεν θα πάει χαμένος.

Είναι δεδομένο ότι οι δυσκολίες για ανάπτυξη του πελατολογίου είναι μεγάλες στο σφιχτό οικονομικό πλαίσιο που αντιμετωπίζει η χώρα μας.

Παρόλα αυτά η αναζήτηση από τη μεριά του Διαμεσολαβητή ευκαιριών που μπορούν να τον βοηθήσουν σε αξιολογημένη εξεύρεση υποψηφίων πελατών και οι οποίες ταυτόχρονα, μπορούν να του προδίδουν επιπλέον επαγγελματικό κύρος στους υποψήφιους πελάτες του, μπορεί να είναι η διέξοδος, παρά τις δυσκολίες, στην επιτυχία.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *