ΕΕΑ: Ανανέωση του Συμβολαίου Αστικής Ευθύνης μέσω του e-Επιμελητηρίου

13 Σεπτεμβρίου 2019

Οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές μπορούν να Ανανεώνουν το Συμβόλαιο Αστικής Ευθύνης μέσω του e-Επιμελητηρίου

Μια ακόμα παροχή διευκόλυνσης των μελών του μέσω των προσωποποιημένων ηλεκτρονικών υπηρεσιών του έθεσε σε εφαρμογή το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών στο πλαίσιο της ψηφιοποίησης των υπηρεσιών του.

Αφορά τη δυνατότητα των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών να μπορούν πλέον εξ αποστάσεως -μέσω ίντερνετ- να ζητήσουν την ανανέωση του συμβολαίου Αστικής Ευθύνης.

Συγκεκριμένα ο κάθε ενδιαφερόμενος επισκέπτεται τις ιστοσελίδες του Επιμελητηρίου (eea.gr ή insurance-eea.gr) και αναζητά τις ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.

Σε αυτές επιλέγει το «e-Επιμελητήριο». Εκεί μπορεί να αιτηθεί την ανανέωση συμβολαίου αστικής ευθύνης, εφόσον έχει εξοφλήσει τυχόν οφειλές συνδρομών και διαθέτει σαρωτή (scanner) ή εφαρμογή μετατροπής εγγράφων από την κάμερα του έξυπνου κινητού (smartphone), μέσω των οποίων μεταφορτώνει τα απαιτούμενα έγγραφα (συμβόλαιο αστικής ευθύνης και απόδειξη εξόφλησης) σε μορφή αρχείου pdf.

Εάν ο ασφαλιστικός διαμεσολαβητής δεν έχει εγγραφεί στις υπηρεσίες του e-επιμελητήριο μπορεί να λάβει εύκολα τους κωδικούς χρήσης και με αυτούς να αποκτήσει άμεση πρόσβαση.  Δείτε περισσότερα εδώ.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ

Αφού από το προαναφερόμενο στάδιο έχουν ληφθεί οι κωδικοί χρήσης εδώ υπάρχουν σχετικές ΟΔΗΓΙΕΣ για την υποβολή Ηλεκτρονικής Αίτησης Ανανέωσης Συμβολαίου Αστικής Ευθύνης.

Underwriter Editors

Η συντακτική ομάδα του Underwriter επεξεργάζεται καθημερινά τα δεδομένα της ασφαλιστικής βιομηχανίας και τα παρουσιάζει με τον χαρακτηριστικό της τρόπο: Πρακτικά, Περιεκτικά και επί της Ουσίας.

Underwriter.gr - Το δεξί χέρι του ασφαλιστή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ:
Interamerican: Νέα προγράμματα "Agro Classic" & "Agro Classic Plus"

Νέα προγράμματα ασφάλισης αγροτικών οχημάτων από την INTERAMERICAN Η INTERAMERICAN συνεχίζει τον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση των παρεχομένων ασφαλιστικών λύσεων και...

Close