Διαμεσολάβηση: Τα θετικά & αρνητικά της πρότασης της Τράπεζας Πειραιώς

2 Σεπτεμβρίου 2019

«Θύελλα» αντιδράσεων  ανάμεσα σε κύκλους των διαμεσολαβητών προκάλεσε μία εγκύκλιος της Τράπεζας Πειραιώς προς τους εργαζόμενους που θα ήθελαν να φύγουν με εθελουσία έξοδο.  Ανάμεσα στα κίνητρα που προτάσσει η διοίκηση της τράπεζας είναι ότι όσοι εργαζόμενοι είναι πιστοποιημένοι για ασφαλιστικές εργασίες θα μπορούν -εάν δεχθούν να φύγουν με εθελουσία έξοδο- να εργαστούν ως διαμεσολαβητές.

Αρκετοί πράκτορες κατέφυγαν στα social media για να διαμαρτυρηθούν για το (νέο) αθέμιτο ανταγωνισμό της Τράπεζας Πειραιώς, ισχυριζόμενοι ότι "η Τράπεζα Πειραιώς τακτοποιεί τους εργαζόμενους που φεύγουν και δημιουργεί πρόβλημα στους υπάρχοντες διαμεσολαβητές". Η ουσία είναι ότι η Τράπεζα Πειραιώς απλώς ενημερώνει και ενδεχομένως παρακινεί κάποιους εργαζόμενους να βγουν από την τραπεζική αγορά και να αξιοποιήσουν την πιστοποίηση και τη γνώση των ασφαλιστικών προϊόντων. Δεν επιβάλλει ούτε βεβαίως θα αναλάβει η ίδια να τους φτιάξει χαρτοφυλάκια και γραφεία όπως κακώς κάποιοι ισχυρίστηκαν. 

Τι φοβούνται οι διαμεσολαβητές

Οι διαμεσολαβητές φοβούνται τον αθέμιτο ανταγωνισμό που θα προκαλέσει η αθρόα είσοδος νέων επαγγελματιών στην ασφαλιστική αγορά και το μοίρασμα της πελατείας. Θεωρούν άδικο να εισέρχονται ως "αλεξιπτωτιστές" στο επάγγελμα άνθρωποι που πιστοποιήθηκαν με έξοδα άλλων και να ανταγωνίζονται επαγγελματίες που ξόδεψαν εργατοώρες για να πιστοποιηθούν μόνοι τους. Επίσης κατηγορούν την Τράπεζα Πειραιώς ότι  δημιουργεί "παραμάγαζα" ασφαλιστικής διαμεσολάβησης και φθείρει την όποια προσπάθεια συλλογικής εκπροσώπησής του κλάδου απέναντι στις ασφαλιστικές εταιρείες και στο Κράτος.

Ο αντίλογος

Ο αντίλογος στους φόβους κάποιων επαγγελματιών διαμεσολαβητών είναι ότι οι νέοι επαγγελματίες της ασφάλισης -πρώην τραπεζοϋπάλληλοι- είναι πιθανότερο να φέρουν μαζί τους τα ασφαλιστικά χαρτοφυλάκια που είχαν στις τράπεζες παρά να κυνηγήσουν τους πελάτες των παλαιών επαγγελματιών. Επίσης θα αναζητήσουν νέους ασφαλισμένους από τους επαγγελματίες που είχαν στα πελατολόγια της τράπεζας.  Συνεπώς η ασφαλιστική πίτα θα διευρυνθεί.

Στέλεχος του Bancassurance της Τράπεζας Πειραιώς μιλώντας στο underwriter.gr μας είπε ότι όσοι τραπεζοϋπάλληλοι γίνουν ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές είναι εκπαιδευμένοι, θα φέρουν νέες εργασίες μαζί τους ενώ αρκετοί θα δουλέψουν και πλάι στους παλαιούς και έμπειρους διαμεσολαβητές και θα τους φέρουν κοντά στα πελατολόγια της τράπεζας.  Συνεπώς, μόνο κερδισμένη μπορεί να είναι η διαμεσολάβηση από αυτές τις κινήσεις.

Underwriter Editors

Η συντακτική ομάδα του Underwriter επεξεργάζεται καθημερινά τα δεδομένα της ασφαλιστικής βιομηχανίας και τα παρουσιάζει με τον χαρακτηριστικό της τρόπο: Πρακτικά, Περιεκτικά και επί της Ουσίας.

Underwriter.gr - Το δεξί χέρι του ασφαλιστή.

Μία απάντηση στο Διαμεσολάβηση: Τα θετικά & αρνητικά της πρότασης της Τράπεζας Πειραιώς

  1. Ο/Η ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΣ λέει:

    Καλά αυτό το στέλεχος του Bancassurance που τα είπε όλα αυτά γιατί δεν παραιτείται να βγει στο ελεύθερο επάγγελμα και κάθεται εκεί;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ:
Άδωνις προς ασφαλιστική αγορά: "Σας ζηλεύω γι’ αυτό που θα ζήσετε"

"Πιστεύουμε στη σύμπραξη του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στο δεύτερο πυλώνα γιατί σε όλα τα προηγμένα κράτη ο κλάδος της...

Close